رستگاری در زندگی دانشجویی

اجازه بدین قبل از شروع این نکته رو بگم که این قوانین، دقیقا مثل قوانین نوشته شده روی دیوار قلعه حیوانات، خیلی ساده هستند. همون‌طور که اون قوانین از اصل “چهارپا خوب، دوپا بد” پیروی می‌کردند(حداقل در ابتدای تحول)؛ این قوانین هم به‌صورت کلی از یک قانون اساسی پیروی می‌کنند: “اقتصادی زندگی کنید”. و یک مثال برای درک قانونِ زندگی به‌صورت اقتصادی: وقتی با ۱۰ پاس می‌شی، چرا باید ۱۸ و زبونم لال ۲۰ بگیری؟ جا داره اینجا یک اصطلاح انگلیسی مربوط به همین موضوع رو هم معرفی کنم: Bare-Bones. این اصطلاح به‌معنای حداقلی بودن یک چیزه.

خواه‌ناخواه، وقتی وارد یک زندگی مجردی می‌شین، فراخور همین مساله سبک زندگی‌تون هم دست‌خوش یک‌سری تغییرات می‌شه. منطقیه که در این‌جور مواقع و در واکنش به این تغییرات شما هم باید یک‌سری تغییر توی عادات و عقاید خودتون بدین.

خب؛ به‌قول زبان مادری شیاطین بزرگ، Cut the Crap و بریم سر اصل مطلب.

۱. حفظ احترام ماکارونی به‌عنوان غذایی از غذاهای بهشت

ماکارونی، این طعام بهشتی، به‌علت عدم نیاز به اختصاص وقت خیلی طولانی برای پخت، از غذاهای محبوب این دوران نکبت‌بار محسوب می‌شه. درواقع، ماکارونی حکم “خونه‌ی امید” رو برای دانشجویان داره و به‌نوعی سنگر آخرِ این عزیزان در هنگام قحطی و گرسنگی شدید(یا به تعبیری “جنگ روده‌ها{گریزی به جنگ گاودانی در قلعه حیوانات}) هستش. در روایات متعدد، چه اهل دولت(دانشجویان دانشگاه‌های دولتی) و چه اهل آزاد(دانشجویان دانشگاه آزاد)، از ماکارونی با عنوان “پیر غذاها” یاد شده. البته اختلافی بین علما وجود داره با این موضوع که این لقب در اصل برای “تخم‌مرغ” بوده و بعدها تحریفاتی حاصل شده. بنده به‌علت نداشتن صلاحیت لازم، به این موضوع ورود نمی‌کنم.

۲. عدم نیاز به شست‌وشوی “کف‌گیر”، “ملاقه” و ابزاری از این دست

تاکید می‌کنم، تا زمانی که این ابزار به‌معنای واقعیِ کلمه “غیرقابل‌استفاده” نشدند، از شست‌وشوی اون‌ها جداً خودداری کنید. هیچ دلیل موجهی وجود نداره که آب رو، اون هم در این کم‌آبی، برای آنچه که “استفاده‌‌های غیرضروری” نامیده می‌شه هدر بدیم. این ابزار به‌علت ماهیت خلقت‌شون، نیاز آن‌چنانی به آب ندارند. حتی دیشب داشتم مقاله‌ای می‌خوندم با این موضوع که محققان شباهت‌هایی در DNA کاکتوس و ملاقه پیدا کردند. ضمن اینکه صرف انرژی برای شست‌وشوهای غیرضروری، نقطه‌ی مقابل بهره‌وریِ بالا هستش و Performance ما رو با افت شدیدی مواجه می‌کنه(عده‌ای برای افرادی که از این قانون پیروی می‌کنند نام “تنبل” رو انتخاب کردند، که ما با نشان دادن کف دست و گفتن آینه، ترجیحا دوبار، مکر اون‌ها رو به خودشون برمی‌گردونیم. ومکرو الله خیر الماکرین).

۳. در پخت غذا همه‌چیز می‌تواند باهم مخلوط شود

در پخت‌وپز، امکان میکس همه‌چیز وجود دارد؛ مگر اینکه خلافش ثابت شود. این یکی از اساسی‌ترین و پرکاربردترین قوانینیه که اتفاقا بارها با اون برخورد می‌کنیم. یکی از خوبی‌های زندگی مجردی اینه که راه پیشرفت و یافتن فرصت‌های جدید بازه. حتی اخیرا همایشی با عنوان “زندگی مجردی؛ فرصت‌ها و چالش‌ها” برگزار شده بود که چون وجود خارجی نداشت نتونستم توش شرکت کنم.

شما با آزمون‌وخطا، چیزهای خیلی جدیدی رو کشف می‌کنید که چه‌بسا در آینده به زندگی بشر کمک بکنه. همین چندروزپیش خود من در اقدامی ابتکاری تخم‌مرغ رو به ماکارونی اضافه کردم که اصلا هم درد نداشت. پس پیش به سوی یافتن فرصت‌های جدید(آهنگ Gonna Fly Now از فیلم Rocky را Play می‌کند).

۴. رعایت موارد امنیتی در راه آمدن به خانه

حتما با خوندن این عنوان حسابی گیج شدین. چرا باید نکات امنیتی رو، اونم در راه برگشتن به خونه، باید رعایت کرد؟ توضیح می‌دم.

شما هرگز نباید به هم‌خونه‌ای‌تون بگید که دارین میاین خونه. چرا؟ چون مجبورین از جیب‌تون مایه بذارین و برای خونه خرت‌وپرت تهیه کنید! که خب این دقیقا نقطه‌ی مقابل اصل اساسی‌ای هستش که پیش‌تر بهش اشاره کردم. در خرید مایحتاج خونه، تا جایی که ممکنه باید از شرایطی که شما رو در موقعیت خرید قرار می‌ده اجتناب کنید و از عبارت “تو حساب کن، آخر ماه حساب‌کتاب می‌کنیم” استفاده کنید، که خب تا اون زمان خدا بزرگه…

البته شرایط همیشه انقدر بد هم نیست، مثلا ممکنه در راه برگشت به خونه باشین و هم‌خونه‌ای‌تون زنگ بزنه و بگه داری میای فلان چیز رو هم بیار. اینجا درسته شما پولی خرج نمی‌کنید، اما عملا تحت استثمار قرار گرفتین، که خب این نمی‌تونه خیلی خوشایند باشه.

۵. عدم نیاز به شست‌وشوی ظروف غذاهای نیمه‌تر و خشک

ببینید دوستان، بنده تا همینجای امر هم خیلی سخاوتمند بودم، چرا که به کرات با چشم‌های خودم دیدم که درِ ظرف ماست تغییر کاربری داده و به عنوان ظرف استفاده شده! پس ببینید که ما از اون خونواده‌هاش نیستیم و ظروف غذاخوری رو، به عنوان المان‌هایی مستقل که نقش انکار نشدنی‌ای دارند، به رسمیت می‌شناسیم.

ولی بحث سر شستن اون‌هاست. یه سری غذا هستند که کثیف‌کاری زیادی ندارند، در نتیجه ظرف موردنظر تمیزی خودش رو حفظ می‌کنه و طبق تجربه می‌شه سه‌مرتبه دیگه هم ازش استفاده کرد؛ بدون اینکه نمرد.


اگر شما تجربه‌ای دارین که باعث می‌شه این قشر از جامعه بتونه از این دوره از زندگیش جون سالم بدر ببره، اون رو به اشتراک بذارین؛ ثواب داره، جای دوری نمی‌ره…

دیدگاه‌ها
حسین - ۱۷ آبان ۱۳۹۷

رضای عزیز
سلام
آقا دمت گرم، بخش بزرگی از خاطرات گذشته رو برامون زنده کردی. بذار یه مرور بکنیم:
1- من متاسفانه جزو افرادی هستم که قائل به پیر غذایی تخم مرغ هستم، سرعت، دقت و سهولت اجرای عملیات نیمرو برای همه ثابت شده است و رسیدن به ماکارانی که در زندگی دانشجویی ما، غذای اشرافی محسوب می شد، راه ها داریم.
2- همون قدری که نمره تا ده هم برای پاس شدن کفایت می کنه، ظرف تا شکستن هم برای خوردن کفایت می کنه، حتی در مواردی از دستمال کاغذی برای رفرش ظروف بهره برده می شد و از همون دستمال کاغذی به دفعات استفاده می شد، بعد ترامپ ما رو از تحریم ها می ترسونه.
3- در بحث غذا هر چقدر شما به اختلاط بین غذاها اعتقاد دارید، بنده به جداسازی غذاها باور دارم، مخلوط سیب زمینی، سوسیس، تحم مرغ و پیاز با هم؟ هاشا و کلا! در حالی که هر کدام می تواند و می شود به عنوان وعده ی مستقل استفاده شود، به این برکت.
4- آی آی، این از آن مواردی است که به شدت باید مراقب بود، تقریبا تمام تماس های تلفنی از هم اتاقی را تنها به این دلیل که ممکن است بگوید چیزی سر راه بخرید، بدون پاسخ بگذارید و رستگار شوید. موارد استثمار رو هم خیلی موافقم و خوب آمدی برادر.
5- شستن ظرف غذا را در بالا گفتم، منتها یاد خاطره ای از دوران خدمت افتادم که شاید این تجربه به درد دوستان دانشجو هم بخوره. خیلی شیک و مجلسی، بشقاب را در کیسه پلاستیکی (ترجیحاً کیسه فریزر) قرار می دهیم، غذا را می کشیم، بعد از نوش جان کردن، کیسه را دور می ریزیم. به همین راحتی به همین خوشمزگی. تعداد استفاده از کیسه فریزر هم به خودتان بستگی دارد.
و من الله توفیق

    رضا - ۱۸ آبان ۱۳۹۷

    سلام حسین‌جان.
    مخلصیم. حدس می‌زدم که تو هم همچین شرایطی رو تجربه کردی.
    1. در آپدیت بعدی حتما لحاظش می‌کنم😄
    2و5. نظرات تو خیلی افراطیه حسین😂 بنده در آخر متن هم اشاره کردم که خوانندگان عزیز توجه بفرمایند که من خیلی سخاوتمندانه رفتار کردم! خوشبختانه شاهد از غیب رسید و حرف من تایید شد😁 دوستان دقت دارید که آقای قربانی میفرمایند حتی نایلون فریزر یاد شده هم قابلیت استفاده مجدد رو داره!
    3. سوالی که مطرح می‌شه اینه که حتی پیاز؟
    4. بله آقا، بله. دیگه خودت زخم‌خورده‌ای و می‌دونی.
    ممنون که ما و خوانندگان وبلاگ رو از این تجربیات مستفیض کردی😁

      حسین - ۱۸ آبان ۱۳۹۷

      رضای عزیز
      سلام
      قطعاً پیاز به تنهایی وعده غذایی اشتها باز کنی به حساب میاد.
      البته گاهی با نون هم می خوردیم.
      موفق باشی

        رضا - ۱۹ آبان ۱۳۹۷

        سلام حسین‌جان.
        آقا اتفاقا ما به همین ویژگی پیاز ازش برائت می‌جوییم😁
        مخلصیم.

حمید - ۱۱ آبان ۱۳۹۷

من از تنها زندگی کردن فقط این رو بگم که مرتب بودن خونه نقش بسزایی توی انرژی آدم داره 😁

    رضا - ۱۱ آبان ۱۳۹۷

    حمید گزینه‌ی خوبی برای همخونه شدن به نظر میای😁 منم روی این مرتب بودن خیلی تاکید دارم.

زهرا - ۰۷ آبان ۱۳۹۷

سلام
تا حالا اینقدر عمیق به زندگی دانشجویی نگاه نکرده بودم
ممنون که این مطلبو به اشتراک گذاشتید😐

    رضا - ۰۷ آبان ۱۳۹۷

    سلام.
    اینم دیدگاهیست به هر حال 😜
    خواهش می‌کنم. امیدوارم استفاده کرده باشید 😄

ارسال دیدگاه جدید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز با * علامت‌گذاری شده‌اند.